CERN vælger Epsons projektorer

Videnskabelige institutter som European Organisation for Nuclear Research, bedre kendt med deres franske forkortelse CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), er blandt det bedste, europæisk forskning kan tilbyde.

Der er foretaget grundlæggende forskning på anlægget i Geneve siden 1954. Det har ændret vores grundlæggende forståelse af verden og fortsætter med at ændre den. Ting, vi i dag tager for givet, f.eks. World Wide Web, blev til som et resultat af projektarbejde på CERN. Disse typer af forskningsinstitutioner udvikles gennem den fortløbende udveksling af oplysninger med en verden bestående af videnskab, politik og andre offentlige sfærer. De er afhængige af at kunne præsentere sig selv og deres arbejde på en passende måde og af at kunne tilbyde det bedst mulige arbejdsmiljø. Det er grunden til, at CERN bestemte sig for Epsons avancerede projektorer.

Fra et statistisk perspektiv deler 38 medarbejdere hvert af CERN's mødelokaler. 260 konferencelokaler er tilgængelige til videnskabelig forskning for de 10.000 brugere og medarbejdere på forskningsinstituttet i det schweiziske område af Geneve. Mange af disse lokaler er udstyret med moderne Epson AV-udstyr - hvilket også er et "must", da grundlæggende forskning er utænkelig i dag uden nøjagtig visualisering af de udførte eksperimenter og teoretiske overvejelser. Derfor er der ca. 70 af Epsons kvalitetsprojektorer, herunder EB-8X, EB-9X, EB-1920, Z-8000 og EB-G5450, placeret på instituttet som en hjælp til videnskabelig udveksling mellem de forskellige arbejdsgrupper. De hjælper med til at forstå kompleksiteten og baggrundene for de eksperimenter, hvor partikler støder sammen med næsten lysets hastighed, og giver en kort indsigt i, hvordan verden holdes sammen ved sin kerne.
 

Skarpe billeder af det mindste motiv

"For at kunne afbilde detaljerne ved et eksperiment nøjagtigt har vi brug for projektorer, der kan afbilde lysintensive billeder med høj kontrast i farver i høj kvalitet", udtaler Thomas Baron, afdelingsleder for AV og samarbejdstjenester i it-afdelingen - UDS-gruppen hos CERN.

"Med mange af de projektorer, vi brugte tidligere, blev billedet ganske enkelt for mørkt, eller farverne svarede ikke til det oprindelige dokument."

Ikke mindst af denne grund valgte CERN i 2011 at købe Epsons systemer, hovedsagelig fra serierne EB-8X, EB-9X, EB-1920, Z-8000 og EB-G5450. Disse serier er specifikt udviklet til at kunne opfylde kravene fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner. De er 3LCD-projektorer, hvor en af fordelene er muligheden for at afbilde farver i identisk lysstyrke, ligesom for sort-hvid billeder. Vigtigt for præsentation af abstrakte korrelationer. Desuden leverer de billeder uden flimmer, de er billige at købe og vedligeholde og - en yderligere vigtig fordel - de kan administreres fuldstændig via et netværk. Det sidste var et fundamentalt krav i forskningsinstituttets specifikationer.

"Alle AV-systemer hos CERN skal kunne overvåges og styres via vores netværk", siger Thomas Baron. I dag overvåger og styrer en CERN-server alle projektorer ved hjælp af Epsons EasyMP-software. Da Epsons projektorer er RJ45-kompatible, kan medarbejderne ganske enkelt oprette tilslutning til dem fra deres bærbare computer med en netværksforbindelse.

Audimax-projicering

Ud over i normale mødelokaler bliver Epsons projektorer også brugt i de centrale undervisningsauditorier hos CERN og i Audimax. På grund af sin størrelse valgte it-afdelingen to avancerede projektorer fra EB-Z8000-serien. Med deres lysstyrke for både hvidt og farvet lys på op til 7.000 lumen leverer de integrerede enheder et ekstremt lysstærkt billede med virkelighedstro farver - ideelt til store arbejdslokaler. Systemerne blev installeret i begyndelsen af 2011 og fungerer som en hjælp til lektioner eller præsentationen af nye projekter og eksperimenter for offentligheden.

Muligheden for kontrol via netværk har speciel relevans i instituttets centrale auditorium. Da CERN-administratorerne kan aflæse enhedernes driftsbetingelser, deres lamper og filtre via et centralt kontrolbord, reduceres vedligeholdelsesarbejdet, der ellers ville koste mange penge, til kun at omfatte det, der er strengt nødvendigt. I Epsons EB-Z8000-serie bruges der også specielle elektrostatiske filtre, der kun skal udskiftes for hver 10.000 timers drift. Selv lamperne behøver kun at skulle udskiftes for hver 2.500 til 3.500 timer.
 

Fjernvedligeholdelsesfunktion

Projicering er nu en standardfunktion i driften af en undervisnings- og forskningsinstitution. Eksemplet med CERN viser, at især store institutioner også har specielle krav med hensyn til brugervenligheden i vedligeholdelse og administration.

"Den afgørende faktor for os i valget af Epson var fleksibiliteten i mulighederne for tilslutning af enheder, deres tilslutning og i forbindelse hermed muligheden for at styre alle projektorer via et internetinterface", sammenfatter Thomas Baron.

Lederen af AV planlægger yderligere harmonisering af projektorinfrastrukturen hos CERN i de kommende måneder. Det anbefales derfor, at alle CERN-brugere kun anvender de Epson projektorer, der er tilgængelige i de interne lagerlokaler i forskningscentret. Baron forventer, at omkostningen for projektorbeholdningen vil fortsætte med at blive reduceret, da service og support fremover leveres fuldstændig via netværket. Med henblik på at hjælpe instituttet i denne proces har Epson indgået en detaljeret serviceaftale i samarbejde med kvalificerede handelspartnere på stedet.

Article Information

DATE PUBLISHED

Case study downloads

Media Downloads

Key facts

  • Den afgørende faktor for os i valget af Epson var fleksibiliteten i mulighederne for tilslutning af enheder, deres tilslutning og i forbindelse hermed muligheden for at styre alle projektorer via et internetinterface

Related case studies

Epson Scanner gets to work at The British Museum
READ MORE
Fondazione TOG case study
READ MORE
HEISMANN Drehtechnik GmbH relies on Epson robots
READ MORE